full
image
#bfbfbf
https://www.marialust.nl/wp-content/themes/zap-installable/
https://www.marialust.nl/
#00aeef
style2
055 - 521 42 42
Verzetsstrijderspark 10, 7316 CM Apeldoorn
Oops...
Slider with alias Marialust-slider not found.

Eén van de meest attractieve plekjes in Apeldoorn

In het Apeldoornse Verzetsstrijderspark is de statige villa Marialust te vinden. Met uitzicht op de prachtige fontein is dit de ideale trouwlocatie, maar ook de thuisbasis van Parksociëteit Marialust. De verschillende zalen in de villa en het Koetshuis zijn geknipt voor een vergadering of presentatie, maar lenen zich ook voor verschillende evenementen georganiseerd door de sociëteit.

 

Villa Marialust:

Villa Marialust heeft een representatieve uitstraling dankzij haar ligging in het fraaie Verzetsstrijderspark en haar historische waarde. Het pand is gebouwd omstreeks 1825.

Na jarenlang in particulier bezit te zijn geweest, kocht de gemeente Apeldoorn in 1930 de villa met koetshuis en bijbehorende gronden met het oog op ruimtegebrek in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein. Tot 1936 bleef de villa echter leegstaan, waarna het pand werd verhuurd aan diverse bedrijven.
Vanaf 1969 stond de villa 8 jaar leeg. Na een grondige restauratie werd “Marialust” in 1978 in gebruik genomen door historisch museum ‘Moerman’. Op 1 mei 1993 is de villa verkocht door de gemeente.
De representatieve ruimten op de laagste 2 verdiepingen worden door Parksociëteit Marialust gebruikt. Op deze twee verdiepingen zijn een aantal stijlvol ingerichte zalen die leden kunnen reserveren voor bijvoorbeeld een vergadering of lunch. Het resterende deel van de villa is verhuurd aan reclamebureau Amazing BV en Wijontwerpen BV.

 Lees meer over de historie van Landgoed Marialust.

seta
paged
Loading posts...
none
#5c5c5c
off
loading
off