Vragen

De meest gestelde vragen over Marialust

Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen van onze gasten.
Staat het antwoord dat u zocht hier niet bij? Neem even contact op met het secretariaat via email: secretariaat@marialust.nl of telefoon: 055 521 42 42.

Kan ik een feest geven?

Uitsluitend leden van Parksociëteit Marialust kunnen gebruik maken van de faciliteiten in Villa Marialust en Het Koetshuis. Meer informatie over lidmaatschappen vindt u hier.

Wat gebeurt er nog meer in Marialust?

Naast regelmatig gebruik voor vergaderingen en bijeenkomsten van onze leden zijn er in Villa Marialust ook bedrijven gevestigd zoals Amazing BV en Wijontwerpen BV.

Wat was de vroegere bestemming van het pand?

Villa Marialust is gebouwd omstreeks 1925 als woning. Na jarenlang in particulier bezit te zijn geweest, kocht de gemeente Apeldoorn in 1930 de villa met koetshuis en bijbehorende gronden. Dit geschiedde met het oog op ruimtegebrek in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein. Tot 1936 bleef de villa echter leegstaan, waarna het pand werd verhuurd aan diverse bedrijven.
Vanaf 1969 stond de villa 8 jaar leeg. Na een grondige restauratie werd ‘Marialust’ in 1978 in gebruik genomen door historisch museum ‘Moerman’.
Op 1 mei 1993 is de villa en het bijbehorende koetshuis verkocht door de gemeente. Lees meer over Historie Landgoed Marialust.

Moet ik als lid huur betalen voor de ruimte?

Leden hoeven geen huur te betalen voor de ruimtes. In de lidmaatschappen zijn vergaderfaciliteiten voor een aantal dagdelen inbegrepen. De exacte inhoud van de lidmaatschappen vindt up deze pagina. ‘Personal’ leden kunnen gebruik maken van vergaderfaciliteiten tegen een vergoeding van € 100,- per dagdeel.

Staat een flip-over / beamer in de vergaderruimtes of moet ik deze apart bestellen?

Apparatuur dient apart besteld te worden. Dit zit niet bij de prijs in en wordt separaat doorberekend.

Staat er koffie/thee/koekjes in de vergaderzalen?

Ja, bij ontvangst staat automatisch koffie/thee/koek in de door u gereserveerde zaal.

Kunnen wij (tijdens vergaderingen) ook lunchen?

Jazeker; indien gereserveerd staat er een luxe lunch klaar met o.a. divers vissoorten, salades, vleeswaren, kaassoorten, zoet beleg, fruit, een warme hap, verschillende broodsoorten, rauwkost en jus d’oranje/melk/karnemelk.

Waar kunnen wij de lunch nuttigen?

De lunchroom is geschikt voor 25 personen. In de galerie-gangen kunnen ca. 20 personen lunchen.

Is het mogelijk een borrel te drinken na de vergadering met hapjes?

Ja dit is mogelijk in onze Engels pub in het souterrain. Hapjes kunnen via secretariaat besteld worden. Wel dient de pub gereserveerd te worden bij het secretariaat.

Kunnen wij een receptie houden bij Marialust?

Ja, als lid kan dat, afhankelijk van het lidmaatschap. In de verschillende lidmaatschappen zijn allerlei faciliteiten inbegrepen. De exacte inhoud van de lidmaatschappen vindt up deze pagina.

Is er WiFi aanwezig in Marialust?

Ja WiFi is aanwezig op de zaal. Inloggegevens staan genoteerd in de zaal of kunnen bij receptie opgevraagd worden.